Voetballen in de hemel?!


Een man is helemaal gek van voetbal. En hij wil het nu toch echt wel eens weten: wordt er in het hiernamaals ook gevoetbald? Hij belt dus naar de hemelpoort (06-Indehemel, landkode 0000, € 2,50 per minuut, maximaal 3 herhaalberichten mogelijk).

Ook hij is een optimist en kiest menukeuze 1 voor "In de hemel" en daarna keuze 2 "nieuwe klant", ondanks dat hoofdkeuze 2 "Naar de Hel" gratis is. Maar hij krijgt de melding "al onze engeltjes zijn in gesprek, de gemiddelde wachttijd bedraagt momenteel 87 jaar".

Maar uiteraard neemt Petrus voor een nieuwe klant toch op en de man vraagt: Hee Petrus, ik wil graag weten of er in de hemel ook gevoetbald wordt? Nou, zegt Petrus, als u voor mij het nummer heeft van uw nsa-dossier zoek ik dat even op voor uw persoonlijke situatie. De man geeft dat nummer op waarna Petrus na korte tijd zegt: dan heb ik een goed en een slecht bericht voor u.

Oh, zegt de man, begin dan maar met het goeie bericht. Ok, zegt Petrus. Er wordt zeker gevoetbald in de hemel en wel dag en nacht, dag in dag uit, het hele jaar door.

Das mooi zegt de man, maaruh Petrus, wat is dan het slechte nieuws???

Nou, zegt Petrus, je staat volgende week opgesteld als 1e reserve!!