Op een mooie zomeravond


Een man heeft een nieuwe, snelle auto gekocht en gaat op een mooie zomeravond even lekker een stukje rijden... Het dak eraf, de wind glijdt door zijn haar en hij besluit eens te kijken hoe hard zijn wagen nou eigenlijk kan. Maar net als de kilometerteller een respectabele 180 km/u aangeeft ziet hij in zijn spiegel 2 blauwe zwaailichten...

"Met geen mogelijkheid dat ze deze auto kunnen bijhouden" denkt hij nog en trapt de bolide nog harder op zijn staart. Pijlsnel vliegt hij over de weg : 190, 200, 230 zelfs maar de politie zit nog steeds vlak achter hem.

"Waar ben ik godsnaam mee bezig?" denkt hij dan en gaat toch maar naar de kant van de weg. De agent loopt naar hem toe en bekijkt zijn rijbewijs en de auto aandachtig.

Dan zegt de agent : "Ik heb een lange, zware dag achter de rug en jij bent echt de laatste die ik aan de kant zet vandaag. Ik heb geen zin in nog meer papierwerk dus als je me een zeeeer goed excuus kan geven voor dit rijgedrag, eentje die ik ook nog nooit eerder heb gehoord, dan laat ik je gaan !".

Zegt de man : "Afgelopen week is mijn vrouw ervandoor gegaan met een politieagent. Ik was erg bang dat je haar terug kwam brengen !"

Waarop de agent zegt: "Een prettige avond nog..."