Volgende Euuhhh ...

Als onderstaande Klopt, wat klopt er dan eigenlijk Niet ???

Commissie voor Toelating van Grote Bedragen

Ons CTGB, het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, beslist over toelating van bestrijdingsmiddelen. Fabrikanten moeten eerst met studies bewijzen dat hun bestrijdingsmiddelen veilig te gebruiken zijn voor mens, dier en milieu.

Van de 670 studies waar de risicobeoordeling van imidacloprid uit 2009 op was gebaseerd, was 90 procent intellectueel eigendom van Bayer. Dat betekent dat Bayer de studies zelf heeft gedaan of er opdracht toe heeft gegeven.

Imidacloprid staat "beter" bekend als bijengif. Het is onderdeel van de neonicotinoiden, de meest gebruikte groep insecticiden ter wereld. Neonicotinoiden zijn sinds de jaren tachtig op de markt en imidacloprid is veruit de populairste variant. Sinds 2018 is de stof in de EU echter verboden in het open veld vanwege grote risico's voor bijen en andere bestuivende insecten.

Ons CTGB dus ...

ECHTER ... Onze geweldige regering heeft tijdens de oprichting van het CTGB besloten Geen Budget toe te kennen. Het geld komt van de fakturering van de onderzoekskosten die het CTGB in rekening brengt bij haar klanten. Das goed zegt Bayer, maar euuhhh, voor wat hoort wat toch ?