Volgende Euuhhh ...

Als onderstaande Klopt, wat klopt er dan eigenlijk Niet ???

HowToDo corona-boodschappen ❓

Vandaag een raadseltje voor hoogbegaafde corona liefhypers : We gaan naar de supermarkt om corona-boodschappen te doen.

Het is de bedoeling dat je aangeeft wat je zou moeten doen om niet besmet te raken. Voor elke onderstaande situatie moet je daarvoor een antwoord A, B of C kiezen. Waarbij het uiteraard logisch is dat je vervolgens niet zo maar kunt wisselen. Andersgezegd, je moet hier niet alleen nadenken maar zelfs voordenken ! Het resultaat van je beslissingen kan dit keer namelijk niet herpolderd worden !

Ten eerste, middelste en laatste : corona heeft blijkbaar een overlevingstijd tot 3 etmalen op materialen. Corona staat niet op je supermarktbonnetje maar zit er misschien wel op. Tis maar dat je dat beseft, begrijpt en onthoudt.

Zoals bekend worden er 2 methodes aanbevolen om je(zelf) te beschermen. Daarnaast is er nog een 3e type gedrag.
- A : je draagt plastichandschoenen.
- B : je desinfecteert je handen.
- C : je doet dat niet.
Here we go.

We maken ons op om onze flat op 7-hoog te verlaten. In onze eigen hal moeten we kiezen voor A, B of C. Vervolgens lopen we naar de lift, drukken op de liftknop, trekken aan de deurknop en drukken in de lift op de volgende liftknop. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

Op de begane grond aangekomen opent de liftdeur automatisch. Maar de buitendeur niet. Je moet zelf de klink cq de schuifknop bedienen om buiten te komen. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

Bij de supermarkt aangekomen staat er in de hal een tafeltje met daarop handschoenen en een flesje zeep. Je moet kiezen voor A (opnieuw), B (opnieuw) of C.

Daarna kies je voor een karretje, een wielbakje of voor alleen je eigen tas. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

In de supermarkt zijn 4 soorten mensen aanwezig : type A, type B, type C en type D (de medewerkers). Die laatsten zijn ofwel type D-A ofwel type D-B, dus met handschoenen of met ontsmette handen. Het is (ook) hun taak om alle produkten netjes te (her-) rangschikken. Zij raken dus alle produkten aan die door types A, B of C klanten zijn aangeraakt maar niet zijn meegenomen. Zit er nu corona op hun handschoenen of vingers ?

Jij pakt dus als A, B of C shopper je voorbetaste A, B, of C produkten zonder enig idee te hebben van die A, B, of C produkt-situatie. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

Bij de kassa raakt de type D-A of type D-B kassa-medewerker al jouw A, B en C boodschappen aan. Nadat deze kort daarvoor alle boodschappen van 10-tallen voorgaande A, B of C klanten heeft aangeraakt. Je pakt alles in. En raakt de pinautomaat aan. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

Je komt opnieuw door de hal en kunt weer kiezen voor A (opnieuw), B (opnieuw) of C. Vervolgens ga je terug naar je huis.

Terug bij je appartementgebouw heb je opnieuw het probleem van buitendeur en lift. Zit er nu corona op je handschoen of je vinger of je tas ?

Eindelijk ben je weer thuis en zet de boodschappentas op tafel. Zit er nu corona op je boodschappen of niet ?

Je kunt aan materialen niet zien of er een virus op zit. Dus zul je moeten kiezen :
- Ofwel zet je je boodschappen 4 dagen (heel) apart (inklusief tas). En jezelf wel.
- Ofwel zet je al je boodschappen onder de alcohol-douche. En jezelf wel.

Deze redaktie wenst jullie veel plezier met dit raadsel.

Het juiste antwoord luidt dus dat de corona-gedragsmaatregelen "kop noch kont" kennen en "kant noch wal" raken. Oftewel, is er iemand die wel kan nadenken ? Het antwoord is Nee, en dat is Geen nieuws ...