Volgende Euuhhh ...

Als onderstaande Klopt, wat klopt er dan eigenlijk Niet ???

Kunstmest van Yara, Bolsonaro en ForFarmers

Het nederlandse Yara produceert kunstmest mbv enorme hoeveelheden aardgas. Het bedrijf staat op nr 7 in de NL Vervuilers top-15 van Trouw. Een lijst die alleen de binnenlandse vervuiling aangeeft.

Veel van die kunstmest gaat per oceaanbraker naar Brazilie. Eén (1) zo'n superschip stoot evenveel zwavel uit als 50 miljoen auto's ! Oftewel stoten de 20 grootste schepen evenveel zwavel uit als alle ongeveer 1 miljard auto's samen. Iemand ? Elektrisch rijden misschien ? Dan komt er in ieder geval ruimte voor werkgelegenheid nog zo'n boot. Hahaha ...

Terwijl die boten onderweg zijn kapt Bolsonaro het Amazone oerwoud om soja te planten. Just in time komt onze kunstmest aan, en just in time arriveert vervolgens die soja op onze trots de Maasvlakte. For Farmers verdeelt alles netjes en just in time zijn de volgende 10.000+ vleesvarkens "klaar" om in efficiente mootjes geexporteerd te worden. Korrektie : er worden in Nederland Per Dag ongeveer 41.000 varkens geslacht. En dus nog een paar meer gevoerd.

Bij Yara werken zo'n 600 mensen en bij Forfarmers zo'n 2600. Mentaliteit ? Iemand ?